Bluegrasser Mac Wiseman overleden

Bluegrass artiest Mac Wiseman is 24 februari op 93-jarige leeftijd overleden. Zanger en gitarist Mac Wiseman hielp bluegrass en moderne countrymuziek van de grond af op te bouwen. Hij bleef een waardevolle mentor en ambassadeur voor beide genres tot zijn dood.

Wiseman begon zijn carrière in 1944 als bassist voor Cumberland Mountain Folks van Molly O ‘Day. Een optreden met Blue Grass Boys van Bill Monroe volgde. Ze plaatsten Wiseman op een toernee met Hank Williams en in de studio voor Nashville’s eerste bluegrass-opname sessie. In de jaren 1950, werkte hij met Dot Records als een artiest die hits scoorde en later als een gerespecteerde A&R-vertegenwoordiger en producent.

Bekende songs van Mac zijn “Love Letters In The Sand” (1954), “The Ballad Of Davy Crockett” (1955), “Jimmy Brown The Newsboy” (1959), “Johnny’s Cash And Charley’s Pride” (1969) en “My Blue Heaven,” featuring big band leider Woody Herman (1979).

Hij werkte samen met Johnny Cash, Merle Haggard, Doc Watson, Merle Travis, the Osborne Brothers, Alison Krauss en John Prine.

Mac was in 1986 mede-oprichter van  the International Bluegrass Music Association (IBMA).